UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Fogo lsand Artist Studio

 

Op een afgelegen eilandje dat onderdeel is van New Foundland (Canada) zijn 4 studio's gebouwd, circa 2011, die aan kunstenaars beschikbaar worden gesteld. Zij kunnen dan afgezonderd in alle rust aan projecten werken. In de studio waar we het hier over hebben is geen internet, wel elektriciteit uit zonnepanelen, een compost toilet en in totaal een ruimte van 28 vierkante meter. Het gaat om de Squish Studio, gebouwd op een rotspunt met zicht op de Atlantische Oceaan. Niet gek tenzij je er gek wordt van de eenzaamheid. 

Nu valt het wel mee met de lokatie want er is ook een hotel in de buurt en daarin is ook een galerie voor presentatie van de kunst.

Architect van de studio's en het hotel is Todd Saunders. Alles is gefinancierd, via stichtingen, door een mevrouw die van dit eiland afkomstig is en fortuin heeft gemaakt in de IT. Zij is teruggekeerd en wilde iets doen voor het eiland.

Van internet deze plaatjes van de studio:

Squish op rotsSquish op rots

 

 

 

 

 

 

 

 

 

squish 2squish 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik bouwde schaal 1:300 een model van de Squish studio En natuurlijk mocht de omgeving, de scenery, niet ontbreken want dat geeft de charme aan het geheel. alles van karton, papier-maché en wat plastic voor de vensters en natuurlijk verf (Revell voor modelbouw).

Zo ziet het model er uit:

foto 1foto 1

 

foto 2foto 2

 foto 3foto 3

 

 

 

 

 

 

 

foto 4foto 4

 

foto 5foto 5 foto 6foto 6

 

 

 

 

 

 

 

De rots geschilderd met gemengde kleuren om een wat verzacht groen en rood te verkrijgen.

Gaaf he!  

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?