UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vakantiehuis op Vlieland

Via Pinterest krijg je nu en dan heel aardige architectuurfoto's te zien. Zo ook van een vakantiehuis op Vlieland, ontworpen door Bloem en Lemstra Architecten (zie hun website; daar heb ik de plaatjes vanaf geplukt). 

 vakantiehuis  1vakantiehuis 1

Het huisje is maar 54 vierkante meter, plus een aangebouwd schuurtje van 6 vierkante meter. Maar door de slimme constructie van weg te schuiven harmonica ruiten en terrasoverkapping lijkt de leefruimte veel groter.

 

 

 

 

vakantiehuis 2vakantiehuis 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vakantiehuis 3vakantiehuis 3

 

 

 

Er is natuurlijk niet veel plek, maar wat heb je nou helemaal nodig?

Een keuken, eettafel, zitbank.

En slaapkamer plus sanitair. Dat zit verstopt in het gesloten blok achter de witte wand van de woon-eetkamer/keuken. De vriendelijke architecten geven ook de plattegrond prijs:

plattegrondplattegrond

 

 

 

 

 

Leuk baasje, daar wil ik wel met jouw op vakantie!

 

 

 

 

 

Zeker Bo, je bent welkom, alleen nog eventjes dat huisje voor ons aanschaffen! Daar ben ik trouwens mee bezig, maar dan wel in schaal 1 op 300, net als een paar andere modellen uit mijn collectie. 

Zie maar eens; het huisje meet op die schaal maar 37 bij 28 millimeter en 14 mm hoog.

 

model 1model 1 

 

Wat een gepruts baasje. Zeker Bo, maar zo oefen ik handvaardigheid en ruimtelijk inzicht. Het huisje zelf is een bouwplaat, uitgemeten en getekend op een correspondentiekaart. Wanden en dak uit één stukje karton; vouwen en plakken. De bodem, het duinlandschap, is gemaakt van op een plaatje linoleum gelijmde tissue die je met verf insmeert. Dan wordt het tissue eerst stevig maar nog wel vervormbaar zodat je er duinpannen in kunt duwen. Na drogen is het materiaal behoorlijk hard.

 

model 2model 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

model 3model 3

 

model 4model 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Friese vlag mocht niet ontbreken, zie het pompebled stralen.

 

model 6model 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het meubilair is weer papier: een tafel van 7 bij 3 mm, de bank net zoiets, en een vloerkleed. Als je kritisch kijkt zie je dat de modelbouwverf (op waterbasis want die met oplosmiddel stinkt zo) niet helemaal vlak en egaal is opgedroogd; het rafelt hier en daar. Maar als je niet met een loupe kijkt valt dat niet op. De foto's zijn behoorlijke vergrotingen van wat je in het echt ziet.

Nou baasje, het enige wat ontbreekt is een poes op de veranda!

Oops Bo, je hebt gelijk. Ik ga aan de slag! Al ik jou als voorbeeld neem, je bent lang inclusief staart zo'n 90 cm dus schaal 1 op 300 maakt 3 mm...hmmm  hoe zet ik jou om in een kartonnen beeldje.....

  

 

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?