UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

DAF pick-up met huif

In het DAF museum (Eindhoven) waren wij op bezoek. Daar staat een pick-up versie van de Daffodil (DAF 31): een platte bak. Als extra is er een huif van stevig beige doek over de bak geplaatst, omhoog gehouden door drie beugels.

 Daffodil met huifDaffodil met huif

Daffodil huif achterzijdeDaffodil huif achterzijde

 

 

 

 

 

 

 

Nu weet je, Boboka, dat ik een collectie DAF modellen in de vitrine heb staan. Zo ook de pick-up, maar zonder huif. Je kunt wel een plastic huif kopen maar dat ding lijkt nergens naar. Zelfs de tekening op de verpakking oogt realistischer.

 Lion model met huifLion model met huif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus aan de slag. Beugels gemaakt van karton. Beige verf gekocht, op waterbasis vanwege de geur; we zijn gelukkig van de ouderwetse oplosmiddelverfstank verlost.

Het doek is een papieren tissue, op maat geknipt (deels na het verven trouwens). Als de verf droogt wordt het papier hard.

 

En zie eens aan:

huif onderzijde huif onderzijde  huif loshuif los

 

 

 

 

 

 

 

 

Nou baasje, dat is vet echt, fel realistisch!

Daffodil met huif, modelDaffodil met huif, model

 

Ja Bo. Alleen krimpt het papier en dus sluit de huif niet precies aan op de cabine. Maar wat maakt het uit; als het maar goed lijkt! ‘Imagination is real.’

 

Daffodil met huif, model; zijaanzicht.Daffodil met huif, model; zijaanzicht.

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?