UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Huwelijk in Wales

 Had je je teruggetrokken Baasje? Je was dagen niet in beeld. Zeker de tijd genomen om een boek te schrijven, bijvoorbeeld over je moeder. Dat is in de mode en dus best iets voor jou!

Nou, het is nauwelijks te geloven Boboka, maar ik was uitgenodigd bij een huwelijksfeest in Wales. Om precies te zijn ‘in the country’ bij het plaatsje Abercynon wat je als 'Aberkienon' uitspreekt. In Wales hebben ze een eigen taal die je als niet Welshman niet kunt lezen noch verstaan. Ik schrok toen de omroepberichten op het station in het Welsh klonken, maar gelukkig volgde de Engels versie daarna want hoe vind je de juiste trein.

Eerst was ik in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het regent vaak in die provincie. Daarom denk ik hebben ze een overdekte markt en overdekte winkelstraatjes. Hier twee foto’s.

overdekte marktoverdekte markt

oude winkelgalerijoude winkelgalerij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook moderne gigantische winkelcentra zijn overdekt, maar dat zie je tegenwoordig wel vaker.

Cardiff is bekend vanwege de rugby; ze hebben een heel groot stadion. Uit oude tijden dateert het Kasteel op een heuvel.

Cardiff CastleCardiff Castle

rugby stadionrugby stadion

 

 Ik logeerde bij de oude havens, een gebied dat ze de Bay noemen. Theater, bioscoop met 12 zalen en restaurants, het Welsh parlement, winkels, veel horeca: alles is er te vinden. Ook een aardige galerie. Daar vielen de metalen huisjes met geëmailleerd kleurig exterieur (420 pond per stuk) op van Marjorie Simon, zie de plaatjes.

galeriegalerie

huisjes van Marjorie Simonshuisjes van Marjorie Simons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar goed, met de trein (Arriva) naar Abercynon. Regen onderweg natuurlijk.

perron Cardiff Centralperron Cardiff Central

Je stapt uit op een klein station en verder is er dan niks: geen taxi, wel een aardige man met oude hond die het hotel kent waar in naartoe moet. Het is 2,5 km lopen dus een half uur, best te doen. Helaas, de zijweg naar het hotel gaat heuvel op en dat in de regen.de afslag naar het hotelde afslag naar het hotel

 

Geluk is met de reiziger: een mevrouw komt ook die stille weg op en geeft spontaan een lift. Aardige mensen in Wales, dat bleek ook wel vaker.

 

 

 

 

 

 

Het hotel kijkt uit op heuvels met schapen, een vergezicht zo uit de folder.

hotel Llechwen Hallhotel Llechwen Hall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

heuvellandschap Walesheuvellandschap Wales

aansnijden bruidstaartaansnijden bruidstaart

 

 

Het huwelijk werd die ochtend in een zaal van het hotel voltrokken en daarna werd gegeten. ’s Avonds was er feest, in feite een disco van 7 tot 12. Veel bier en fish & chips om avondenergie te krijgen.  Steeds gezellige en vriendelijke mensen, geweldig!

 

 

Je hebt dus gewoon genoten, heel goed, laat dat boek maar zitten!

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?