UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Droog en Dichter

 

Nog wat beleefd de laatste tijd Baasje? Het is wel stilletjes in je berichten map.

Nou Boboka, drukke tijden hoor. Het leven gaat traag dus de dag is altijd zo om, dat weet je best, je bent al lang een gepensioneerde kater.

watertoren Noord, Groningenwatertoren Noord, Groningen

 

Zaterdag was er een presentatie van een nieuwe dichtbundel in de gerestaureerde WatertorenNoord gelegen op een binnenplein van een woongebouw aan de Noorderbinnensingel. De toren is prachtig gerestaureerd. In het vroegere 1000 kubieke meter grote waterbassin boven op de toren is een twee verdiepingen grote ruimte gemaakt. Je ziet de klinknagels van de vroegere waterbak nog zitten. De bovenste vloer herbergt een bar. Via een stukje glazen vloer zie je het kleine amfitheater daaronder. Harde houten banken met kussens, maar verder oud Grieks.

 

 

 

 

Dichter Âonne de Jong's bundel ‘Nu we hier zijn’ zag daar voor het eerst het Hooggeëerd Publiek.

En andersom ook natuurlijk Baasje. Vergeet de gemiddelde lezer niet die zijn best doet gedichten te begrijpen en niet alleen het fraaie boekje op de leestafel wil leggen. Dichten is lastige kunst, zowel voor de schrijver als de lezer.

Als tip voor de titel van dit bericht geef ik je mee ’Droog en dichter’. Eigenlijk een kort gedicht in zichzelf. De watertoren staat nu droog en de watertank was en is waterdicht en is thans nog dichter bij de mensen gekomen dan vroeger omdat destijds het water naar de mensen stroomde terwijl nu omgekeerd de mensen de tank vullen.

Ware woorden weer Bo, je bent met recht een wijze kater. Maar wel met de opmerking dat de dichter geen droge voorstelling gaf. Speelse woorden van uitgever, twee collega dichters als voorprogramma en als hoogtepunt zeven voorgedragen werken uit de nieuwe bundel door de schrijver. Met een weinig droge dronk tot slot in de bar. Ik beperk me verder tot een paar plaatjes, zelf geschoten natuurlijk. Mooi weer Bo. Dan mag jij vandaag op mijn auto in de zon liggen.

Hieronder de blik door de glazen vloer....durf je wel op die glasplaat te staan?

glazen vloerglazen vloer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En hier een blik op de oorspronkelijk staalplaat van de watertank. Je ziet de klinknagels. Die stukken zijn er uit gezaagd voor wie weet wat voor doel.klinknagels in staalplaatklinknagels in staalplaat

 

 

 

 

 

 

Het echte werk is de voordracht en de dichter, zie hieronder...

zaal met dichter Aonne de Jongzaal met dichter Aonne de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals gezegd, de dichter en het boek....

Aonne de JongAonne de Jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Bo op de auto: zomer!

BobokaBoboka

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?