UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

A-frame huis

 

Bo zag in het Dagblad een advertentie voor een woning te koop in Meedhuizen (bij Delfzijl). Het was een A-frame huis. Eigenlijk een schuin dak op de begane grond. Wat een raar huis!

Ja Bo, maar toch wel gaaf. ik koester goede herinneringen aan de zolder bij mijn grootmoeder.  Op zolder kun je een schommel ophangen aan een balk. Slapen onder de hanenbalken. En dan ’s ochtends de ijspegels aan je neus voelen want isolatie bestond nog niet en de winters waren nog echt koud.

Baasje bekeek de woning op Funda en klikte door naar de foto’s.

a-frame woninga-frame woning

Nou, de bewoners hebben hun 'zolder' net zo ingericht als een gewoon huis. Lekker veel bruine meubels. Nostalgisch. Alleen de schilderijen moeten anders: ook de onderkant vastschroeven want ze moeten niet los in de ruimte wapperen aan de schuine wanden. Van een zolder verwacht je iets speels. Jammer van die conservatieve inrichting. Ook nogal donker in de kamers door het ontbreken van dakramen en een relatief laag plafond. Pluspunt is dat het huis vrijstaand is met tuin rondom en niet duur; 110 m2 en 125mille, dus per vierkante meter minder dan 1200 euro.

De A-frame huizen (op Google maps zie je dat er een rij van die typen staat) bevatten een etage en een zoldertje in de nok.

Baasje is een fanatiek modelbouwer. Dus heeft hij fluks karton, snijblad en mes tevoorschijn gehaald en in schaal 1:300 een modelletje in elkaar gezet. Dezelfde schaal als het Tomadohuis (zie eerder verhaal in 2014). 

model bovenaanzicht plus lineaalmodel bovenaanzicht plus lineaal

model1model1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat het model klein is (33 x 27 mm) zie je op de dichtbij genomen foto’s ervan zelfs de rafelranden aan het karton. Puur handwerk. Eén zijde is opengewerkt met een groot rond gat.  

op werktafelop werktafelopengewerkt modelopengewerkt modelOok de trap en het grijze keukenblok zijn niet vergeten, zie hieronder.

 

 

Precisiewerkje hoor.

 Mooi werk baasje, in de vitrine ermee!

Dank je Bo. Als evaluatie nog dit: bouwen van een zolder lijkt me minder duur dan bouwen van een huis met zolder. Je ziet wel in nieuwbouwwijken dat voor een woning in aanbouw het dak als grote platen per vrachtauto wordt aangeleverd. Maar in 1973 ging dat misschien ambachtelijk ter plekke, met zagen en timmeren van balken en platen. Het zou dan ook best goedkoop bouwen moeten zijn, en dat zie je ook in de prijs terug van deze aangeboden woning.
Maar als je goedkoop wilt en geen bezwaar ziet in ver van de stad wonen in betrekkelijke eenzaamheid is de locatie Meedhuizen niet gek: veel ruimte rond je huis, hopelijk rust.

model3model3

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?