UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Veronica en houweel

 

Kom binnen Boboka, dan vertel ik je wat ik vandaag heb gezien. Met de fiets moest ik naar een grote bouwmarkt om vogelvoer te kopen. Dan lokken wij vogeltjes en jij kunt ze vanachter het venster bekijken. In het kanaal ligt het oude schip van de ze-zender Veronica (sinds 1974 uit de lucht). Het wordt van binnen opgekalefaterd en dan zal het wel een disco worden waar 55-plussers herinneringen kunnen ophalen aan oude hits. Kijk maar naar het plaatje:

schip Veronicaschip Veronica

 

Het is trouwens niet te geloven wat ze allemaal te koop hebben in de bouwmarkt. Bijvoorbeeld, waar koop je nog een handig houweel van 1,5 of 2,5 kg? Nou, zo uit het rek hoor!
Nu is de vraag, bestaat er een verband tussen Veronica en een houweel? Wel degelijk! In de tijd van Veronica waren de hits ook al Engelstalig net als nu. Maar de taal op het werk was nog Nederlands. Nu is het daar ook Engels, met begrippen als client engagement, developing value propositions, window dressing, ebitda, face value, leads. Als je daar met een houweel op zou slaan voel je totaal geen weerstand, je slaat in de lucht. En Veronica was ook lucht, dat wil zeggen de muziek ging door de lucht. Where have all the good times gone? (Kinks). 

man met houweelman met houweel

 

 

 

 

 

 

 

 

 naschrift: Het schip Veronica ligt in Amsterdam in de buurt van de oude NDSM werf (2018).

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?