UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Uren maken 2012

 

Dag Boboka,

Koud nietwaar, kom gauw binnen en ga maar op het rooster van de convectorput liggen. Lekker roosteren!

Het was zo koud dat ik een kleine wandeling heb gemaakt in plaats van een lange fietstocht, zie maar eens: de duiven op de Grote Markt zaten te kleumen in het zonnetje voor de ABNAMRO.

Grote MarktGrote Markt

 

duiven 1duiven 1

duiven 2duiven 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds lange tijd had ik al geen boek meer gekocht en gelezen. Maar twee weken geleden hoorde ik op de radio een interview met Fleur Brockhus. Die heeft een boek geschreven, of een boekje open gedaan, op basis van haar ervaringen als stagiaire bij een groot advocatenkantoor. Het gaat daar om urenschrijven. Daarom is het boek getiteld: De Urenfabriek. Precies wat ik ook moet doen in mijn baan. Uren schrijven. Een wekelijks terugkerende bezoeking. Dat boek moet ik hebben, dacht ik tijdens het luisteren naar het interview. Bestellen dus. En inderdaad, een schot in de roos! Veel herkenbare taferelen. De chef van de stagiaire is een mevrouw, die situatie herken ik. En allemaal van die workaholics. Het was wel een beetje erger dan bij mij hoor, want ze werken 24/7 door als het moet van de chef en elke dag om 9 uur ’s avonds pas naar huis enzovoort.

Maar toch, het moge wat zijn aangedikt voor de dramatisering, het lijkt op Modern Werken. Gelukkig is ook een jeugdige werker er na een tijd zat van en geeft op, dat wel. De oudjes kunnen geen kant op natuurlijk en zijn al enigszins gehard in de loop der jaren dus gaan door tot het pensioen naakt.

 

cover boekcover boekFoto cover

 

Hierboven zie je de omslag van het boek, en op pagina 38 tref je een kenmerkend praktijkvoorval.

paginapagina

Als je zelf bij zo'n bedrijf werkt is er een treffende gelijkenis met de dagelijkse praktijk, al is het boek de overtreffende trap. Er zou een film van gemaakt kunnen worden, beter dan The Office!
Gelukkig is er een happy end, dat wel, maar de frustraties die eerst zijn doorstaan kenmerken de strijd met jezelf: is het wel een juiste baan voor mij et cetera… 

Nu Bo, ik heb het boek uit, dus even pauze, dan doen we samen een dutje! Niks gedaan voor de Moderne Werker, maar wel aangenaam.

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?