UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kater en Galerie

 

Je ruikt vast de rode kater die op visite is geweest, he Bo? Het is een vriendelijk dier hoor, je hoeft niet achter hem aan te jagen.  Het huis en de tuin zijn groot genoeg voor meer poezen. Vroeger woonden er wel vier bij ons, die aten samen en sliepen samen.  Dus ga maar weer als vanouds op tafel zitten, dan vertel ik je de weerwaardigheden van afgelopen dagen.

Eerst een plaatje van jouw opponent en dan begin ik. Jij bent mijn therapeut tenslotte.

 

Natuurlijk was het kantoor weer het enerverendst. Je zou er hartkloppingen van kunnen krijgen als je geen therapie had: blijf in verbinding met de tegenpartij, blijf beleefd, toon interesse, en maak ook je mening kenbaar, laat je niets aanleunen want wie zwijgt stemt toe is in ons land het credo, dus als je niet duidelijk maakt wat wel en niet accepteert zit je vast aan onaangename en vernederende zaken waar je niet vanaf kunt komen zonder onenigheid.

We moesten in drie groepen uiteen en elke groep moest een plan opzetten om te gaan verkopen: bedenken wie de potentiële klanten zijn, wat kunnen we die klant aanbieden, wanneer gaan we contact leggen en wie gaat dat doen en wat is de verwachte uitkomst, waar leggen we ons doel.

Een heel nieuwe tak van sport. Nu had ik pas een paar kleine verkoopresultaten geboekt, bij toeval: iemand die lang geleden contact had belde me op voor nog een zelfde dienst (die een gespecialiseerde collega moet verlenen want die bepaalde meting kan ik niet doen), op een feestje kon ik een halve week werk verkopen  van mezelf en alweer een telefoontje van iemand voor wie ik had gewerkt wilde een bepaalde sommetje hebben wat twee experts beheersen (en ze hebben zo’n duur contract aangeboden dat het voorlopig niet doorgaat). Geen gering resultaat voor een oud ambtenaar. Je ziet toch dat het werk op je af komt als er eerder gezellig contact is geweest met positief resultaat voor de opdrachtgever, de klant komt terug.

Maar resultaten uit het recente verleden geven geen omzet voor het heden. Aan de bak. Wel vreemd hoor, je bent een soort van zelfstandig ondernemer die onder de naam van een bedrijf opereert en de omzet aan de baas afdraagt. Nu is dat in mijn situatie nog een positieve ruil want ik breng minder in dan ik terugkrijg.

Grappig was wel dat in een vergaderpauze een jonge collega aankondigde het bedrijf binnenkort te verlaten. Ik dacht altijd dat juist de jeugd zich opperbest thuis voelde in de competitieve en op ondernemen gerichte omgeving.  Mis. Niet iedereen. En wie nog meer niet? We zullen het pas weten als met de voeten wordt gestemd. In de geschetste sfeer past geen openhartigheid maar toneelspel van louter winnaars. Geen plaats voor Willy Loman types. Weet jij wel wie Willy Loman was Boboka?

Ach, wat doet het ertoe, je snapt me wel en anders google je maar.

Gelukkig was er ook nog vreugdevolle kunst te aanschouwen het weekend.
In Houwerzijl. Al wandelende naar de galerie zagen we deze mooie kip. Ze zat al op de stok.

 

En later de stalen beelden, zie de plaatjes.

 

 

Als je kunstenaar bent met talent kun je bijvoorbeeld deze beelden vervaardigen, dat is nog eens wat anders dan achter de pc zitten kloppen en muizen!

Wij waren in een galerie met beelden van metaal, zouden best in de tuin passen maar dan mag je er niet tegen spritzen!

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?