UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Eten in UK

 

Baasje opent de achterdeur waardoor ik de kamer in kan. Ik plaats mijn voorpoten op de drempel. Mijn koppetje staat daardoor hoog en baasje aait met zijn rechterhand voorzichtig van voor naar achter over mijn bolletje. Ik stap de kamer in en loop zonder het baasje aan te kijken door naar de open keuken aan de andere kant van het huis. Baasje volgt. We kennen allebei de procedure. Hij opent de koelkast en grijpt de beker room. Hij haalt een schoteltje uit de vaatwasser, schenkt een paar druppels room op het schoteltje en zet dit op de grond. Ik stap erop af en lik de room op.

Nooit krijg ik meer dan een paar druppels. Baasje is bang dat veel room mij niet goed zal bekomen en mijn darmen in de war zal brengen. Poezen zijn niet op melkproducten gebouwd zoals de Nederlanders dat wel zijn.

Het schoteltje uit de vaatwasser is nooit vies. Moet dat wel worden gewassen denk soms. Het kan toch zo weer de kast in. Maar laat ik me daar niet mee bemoeien. Als journalistieke kater is mijn doel een nieuw verhaal aan te horen en door te vertellen aan de website lezers.

Ik kruip dicht tegen de benen van baasje aan. Hij loopt naar een stoel en ik volg. Hij gaat zitten en ik spring op schoot. 
Nu Boboka, zegt hij, vandaag vertel ik je over mijn wederwaardigheden met eten op mijn reis naar Littlehampton in Zuid-Engeland. Daar staat aan de kust een grappig Beach Café en dat wilde ik zien. Dus er heen. Met de trein. Ik logeerde in London. Daar bezocht ik een galerie. In de kantine at ik een heerlijke Italiaanse lunch.

Italiaanse lunch in Photographers GalleryItaliaanse lunch in Photographers Gallery

Hoewel het een gewone kantine was met een balie werd toch aan tafel geserveerd. Service volgens oude tradities van upper en lower class.

 cat camcat cam

Het is een galerie voor fotowerken. Helaas is er geen tentoonstelling wanneer ik er ben. De winkel is wel open. Daar zie ik de wonderlijkste cat cam ooit. Een miniatuur fototoestel dat je magnetisch ergens kunt plaatsen en dat dan foto's neemt, hoe weet ik niet, ik denk automatisch als het een passant waarneemt, een kater bijvoorbeeld zoals jij Boboka.

 

De volgende dag naar Littlehampton. Het Beach Café is van metaal, Cortenstaal denk ik, dat roest een beetje en vereist geen onderhoud. De corrosie blijft alleen aan de oppervlakte en vormt zo een beschermlaag. Binnen in het Café herken je de golven van de zee op de achterwand. 

achterzijde beach cafeachterzijde beach cafe

binnenkantbinnenkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De voorkant kijkt uit over zee. Dat zie je ook op de foto van de achterkant. 

voorzijdevoorzijde

Ik eet er twee stukken cake want er waren geen broodjes om die tijd. Ze staan op tafel en kijken nu nog uit over het water. Spoedig tast ik toe.

taarttaart 

Toen naar het hotel terug.

’s Avonds eten bij een Koreaan in de buurt van het hotel aan Finchley Road. Die Koreanen grillen aan tafel op een gaspit.

Koreaanse maaltijdKoreaanse maaltijd

Omdat ik alleen ben moet ik om te grillen toch drie gerechten bestellen. Dat gaat me te ver. Dan moet de helft van het eten worden weggegooid.

Ik bestel een rijstschotel. Die wordt geserveerd op een hete steen zodat het eten lang warm blijft.

De Koreaanse dame die bedient roert de rijst, groenten en snippers gebakken ei door elkaar met chilisaus. Niet zo veel saus zeg ik en gelukkig houdt ze zich daaraan. Anders is een biertje, net ingevlogen uit Seoul, niet voldoende om de binnenbrand te blussen.

 

De volgende dag terug met de trein via de Kanaaltunnel naar Nederland.

In de trein lunchen met Porridge. Het lijkt op havermout.

 porridge in potporridge in pot

 

De meneer in de restauratie warmt melk op in de magnetron en schenkt de warme melk in de beker. Laten staan. En dan het folie weer openen en honing erbij uit een glazen potje en smullen. Het ziet er vies uit maar is heel goed te eten.

 

 

 

porridge, aangemaaktporridge, aangemaakt

 

 

Zo Bo, heb je ook trek gekregen? Naar huis dan en tot spoedig weerziens! 

 

Baasje zet me van zijn schoot en opent de achterdeur. Ik ken mijn plaats. Die is buiten. Zou baasje de cat cam hebben gekocht en sta ik binnenkort op de website en op Facebook?

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?