UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Vliegen naar en in de UK

 

Boboka gaat regelmatig op reis. Dan neemt hij zijn camera mee en schiet een plaatje van wat hij mooi of bijzonder vindt.

In het weekend van 14 tot 16 juli was Boboka met een vliegmasjien (ja ja, prive, dus geen gedoe met lange wachttijden of lastige katers die drukte maken in het gangpad!) naar de UK, Portsmouth. Scheepvaartmuseum bezocht. de Warrior gezien,een joekel van een Engels marineschip uit 1850, met stoom en zeil aandrijving. Als het zeilen werd moest de schroef worden opgehesen, anders gaf die teveel weerstand. Voor het hijsen waren 600 man nodig en aan boord waren 750 bemanningsleden, dus alle hens aan dek en aan de touwen trekken! De man aan boord was er vooral om zijn spierballen.
Een paar plaatjes...

 

De dag begon met een gezond Engels ontbijt, zie maar eens, daar kun je zelfs  als zeeman wel even op voort!

 

 

 

 

In Portsmouth hebben ze ter verfraaiing van de haven een spinaker in de vorm van een uitzichttoren gebouwd. Best spectaculair. Het havengebied was een tikje in verval en dat is opgelost met veel nieuwbouw, plus die toren.

 

 

Daar zag Bo het nieuwste schip van de Navy, een stealth structuur zonder vensters of patrijspoorten. De mariniers zitten toch achter de PC dacht de ontwerper, ze zien de hele dag hyves en facebook want er is geen strijd, en naar buiten kijken verveelt gauw, alleen golven te zien en geen Engelse deernen in uitgaanskleding!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En voor je het beseft is het lunchtijd. Een hapje gaat er wel in in zo'n mooie kantine in een oude marineloods, let op de spanten.

 

Dat was me nog eens een weekend!!

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?