UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Kosmotronics

 

Gezellig Boboka dat je weer eens langskomt! Ik heb je een uniek verhaal te vertellen dus ga er maar eens voor zitten. Schrik niet, ik heb een kunstwerkje gekocht!

Had ik vorige week al een olifant en een vogel aangeschaft, en vrijdag de Martinitoren, nu is het een Kosmotronic. Een vliegend mobiel. Nou ja, het gaat steeds om miniatuurtjes natuurlijk. De Martini is van houten blokjes die met magneten op elkaar plakken.

MartinitorenMartinitoren

De Kosmotronic (foto verderop naar beneden) is van plastic en beschilderd alsof het metaal is.

Kijk maar naar de foto’s. De tentoonstelling aan de Westerhavenstraat 16 duurt tot 21 januari 2012. Daarna komt de Kosmotronic mijn kant op vliegen.

Harry Arling is de kunstenaar. Hij heeft een expositie in een oud pand, vroeger een 8,5 meter hoge koelcel.

Ik was meteen verkocht toen ik op de opening van de expo dat beeldje zag. Je kent mijn voorliefde voor de luchtvaart. Het aardige van de mock-ups van Harry is dat ze weliswaar extreem geavanceerd technisch ogen maar toch manueel worden bestuurd door een mannetje dat aan de knoppen zit, in de open lucht, als bij een vliegtuig uit WOI.

Past mooi in mijn vitrine bij de modelvliegtuigjes. Het haalt het natuurlijk niet bij de DC3 of de Cirrus, maar dit komt er in de buurt!

En heb jij ook nog wat beleefd Bo? De nieuwe rode kater met het belletje de stuipen op het lijf gejaagd?

Nou, tot slot: het is bijna Kerst en we zagen op de terugweg de Boom voor het stadhuis staan met pakjes en lichtjes er in. 

Hier de plaatjes:
als eerste de galerie aan de Westerhavenstraat 16

galeriegalerie

 

in de galeriein de galerie

 

 

als je door de schuifdeur naar binnen stapt zie je het grote doek met de racewagen en de pied de stals met de beelden

 

 

 

 

 

 

de Volglamp die ik heb gekocht staat links achter dus die zie je niet goed op bovenstaande foto maar wel hieronder en-detail

VolglampVolglamp

het mannetje zit op een stoel naast een soort straalmotor deVolglamp te bedienen en heeft een propellor in de rug, tegen de transpiratie denk ik want die motor is natuurlijk bereheet. Hij ment de motor met een stokje of kabel, echt ambachtelijk.

Wat eet jij met Kerst, Bo? Een extra lekker blikje? En denk je dat er een kadootje in de boom hangt voor je?

Kerstboom voor stadhuis GroningenKerstboom voor stadhuis Groningen 

 

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?