UA-121571902-1
U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Antwerpen

 

En eind mei was Boboka een paar dagen in Antwerpen. Wat een grote stad, veel winkels en musea en restaurants. Bo had bij toeval een hotel gevonden met uitzicht op het nieuwe Museum aan de Stroom (de Schelde), kortweg het MAS genoemd. Aldaar diverse tentoonstellingen: over de haven, oude en nieuwe spulletjes, schilderijen, havenobjecten. En gewone kunst, oude schilderijen.

Hieronder een paar foto's:

MASMAS

                Het MAS op zijn landtong in de haven.


De buitenkant is van rode steenbeplating gemaakt. De lichte stroken zijn van gebogen glas dat een scherm vormt tussen de buitenwereld en de openbare ruimte binnen: je kunt zonder kaartje tot de 9e verdieping en het dak op. Ook is er een 2* restaurant, dat was volgeboekt tot oktober dus Boboka (en zijn vriendin!) moesten zich wat behelpen met andere lekkere hapjes.

 

Eerst maar een kopje koffie om bij te komen van het zicht op het gebouw, en een mooi, smakelijk, vruchtentaartje erbij. Dan fluks verder op verkenning: naar boven!

 

 

 

 

               Met de roltrap omhoog.

 

En een kijkje op de haven. Zie het gebogen glas!

 

 

 

 

Vlak bij het MAS ligt een historisch lichtschip, de Westhinder.
(Een gelijk exemplaar is te vinden in Oostende, ze hadden er een in reserve.)
Het lichtschip hoort bij het scheepvaartmuseum.
In een andere haven in de buurt, maar geen onderdeel van het scheepvaartmuseum, zag Boboka vanuit de auto het oude schip Veronica liggen, je weet wel van die piratenzender.

lichtschip Westhinderlichtschip Westhinder


's Avonds aan het diner aan de haven, op een terras. Bo nam als rasechte vleeseter natuurlijk een steak, zijn vriendin compenseerde met de aspergeschotel volgens Mechels recept.

Bo's bordBo's bord

aspergesasperges 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?