UA-121571902-1

Tandenpoetsbeker

In 1987 gingen wij een week naar New York. Wolkenkrabbers kijken, met de subway naar Coney Island, naar een musical. En over straat lopen. Druk.

Wij logeerden in een Best Western hotel. Op een ochtend was daar een soort cowboy-meneer die in de lobby luid riep 'have a nice day folks' of zoiets. Sindsdien doet iedereen dat: have a nice day; prettige dag, in de supermarkt (hoewel zelf afrekenen nu wordt gestimuleerd dus dan kun je anoniem afrekenen met jezelf). Ontbijten un het hotel was door de regulering al afgesplitst van het hotel. Wij gingen naar een lokaal ontbijt- en lunchcafeetje. Een bagel met cream cheese en een bakje yoghurt. Dat bakje bleek een grote kom en de volgende dag deelden wij een kom, meer dan voldoende. Op een straathoek stond een agent te paard. Cowboyland. 

In het hotel weggooibekers voor het tandenpoetsen.

beker

Vandaag (19 februari 2018) is de beker verticaal ingescheurd en onbruikbaar geworden. Niks disposable, levenslang bruikbaar, althans gedurende het leven van de beker. Nou ja, alles is disposable opp termijn natuurlijk, wie niet?

scheur

Maar zo'n mooie beker wegdoen?

Ik nam hem mee naar huis en heb er wel dertig jaar in de badkamer plezier van gehad.