UA-121571902-1

Diverse bezoeken in januari

Het Keramiek Museum Princessehof (Leeuwarden). Recent verbouwd, maar nog steeds een aaneenschakeling van gebouwen die met trappetjes op elkaar aansluiten. Wij bezochten de tentoonstelling ‘in motion; ceramics reflections in contemporary art’ (2 dec ’17 – 6 mei ’18). Een heleboel woorden voor veel keramiek van uiteenlopende soort. Hoogtepunt voor ons (en vele andere niet-kenners denk ik) de installatie met twee ‘vijvers’ waarin schalen drijven die door de opgewekte stroming zachtjes tegen elkaar tikken en mooi geluid maken (artist is Celeste Boursier-Mougenot, France 1961).

Dan Eurosonic-Noorderslag (17-20 januari 2018). Ik meen een 350 bands; je kunt er maar een paar zien en horen want locaties liggen ver uit elkaar en er zijn veel parallelle voorstellingen. Veel vrouwelijke front artiesten, ook wel alleinganger, gezien; of ligt dat aan mijn keuzes? Aardig is dat je op plaatsen komt die anders gesloten blijven zoals de Lutherse kerk en de Doopsgezinde kerk (zelfs daar bierverkoop), rock onder de preekstoel. Hier enkele plaatjes:

Esther de Jong

Esther de Jong in brouwerij Martinus

kerk
kerk 2

Links in Doopsgezindekerk en rechts in Lutherse kerk

En dan de excursie naar de kerk te Rottum, een pittoresk dorpje ten noorden van Midddelstum. Er is een expositie van tegeltableaus. Helaas is de kerk gesloten en er is ook geen verwijzing naar een sleuteladres. Misschien dat de regen op deze zondag reden is niet open te gaan, er zal nauwelijks bezoek komen.

Hier de kerk (op de restanten van het vroegere klooster Juliana, circa 1200 tot 1600) en het kerkhof. De Rottumer dichter Jan Boer is vereeuwigd met een buste.

kerk Rottum
Jan Boer dichter